Hitte in de stad

Hitte Stress kaart Eindhoven

De Hitte Stress kaart toont enkele gebieden die er rood uitknallen. Zo ook het industriegebied de Hurk.

Dillenburg laan vitale groene verkoelene as, in principe

De Dillenburgstraat is een groene as op De Hurk. Toch geven de platanen daar niet erg veel schaduw. Tot onze grote schrik zagen we zomer 2013 dat in de middenberm met bomen een nieuwe datakabel is gelegd. Dwars door het wortelpakket. Dat kost conditie van de bomen. Dat kost blad. Dat levert minder schaduw, meer hitte. Wie maakt zich zorgen? Dit kan geen beleid zijn. Wie pakt dit op? We zijn inmiddels een jaar verder. Gelukkig hebben de bomen een goed groeiseizoen in 2014. Helaas zijn er veel bomen op de Hurk die verder in conditie achter uit gaan.

Hittestress na renovatie van de Hastelweg Eindhoven

De Hastelweg is recent geheel gerenoveerd. De conditie van de bomen valt hard terug. Het wordt heet in de straat. Hoe heter, hoe korter het lontje. Het kan niet de bedoeling zijn dat de conditie van de bomen minder moet worden. Toch gebeurt het. Dit leidt tot verloedering en verhitting. Wonderlijk parkeervak overigens……

Kijk, niet elke boom geeft evenveel schaduw

Wie maakt zich zorgen over deze achteruitgang en verslechtering van het leef- en werkklimaat op De Hurk? De Hurk is een vooraanstaand industriegebied in Eindhoven. Vergroening van dit gebied is gewenst. Ontgroening is wel het laatste dat je wilt. Waar en bij wie komt dit op de agenda?

Weinig blad geeft weinig schaduw

Ja hoor, ruimte genoeg voor de zware wielen van de truck en oplegger. Hoeveel gewicht verdicht de bodem waarin de bomen verondersteld worden te wortelen?

Een redelijke plataan als referentiebeeld

De hoeveelheid schaduw verraadt al de conditie van de bomen.

Close Menu